BOLU GAZEL FOLKLOR SPOR KULÜBÜ TARİHÇESİ

BOGAF,

Bolu Gazel Folklor Spor Kulübü(BOGAF), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile spor federasyonlarının düzenlediği veya izin verdiği faaliyetlere veya spor müsabaka ve yarışmalarına katılmak ve bunların hazırlık ve eğitim çalışmalarını yapmak amacıyla 11 Kasım 2019 tarihinde Sıdıka Kilitçi tarafından kurulmuştur.

BOGAF, 2019 yılında kurulmasına rağmen ilk olarak Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi “Türk Halk Oyunları ve Türk Halk Müziği” topluluğu olan TÜHOM bünyesinde temellerini atmaya başlamıştır. Bununla birlikte çocuk ve yetişkin üyelerin sayısının artması ve Bolu halkının halk oyunlarına ilgisinin artması dolayısıyla dernekleşme ihtiyacı doğmuştur. Kuruluşunda “Bolu Gazel Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği” adını alan “BOGAF” genel kurul kararıyla 28 Kasım 2022 tarihinde nevi değişikliğine giderek ismi “Bolu Gazel Folklor Spor Kulübü” olarak değişmiştir.

BOGAF Kuruluşundan kısa bir süre sonra dünyada ve ülkemizde yaşanan Covid-19 salgını sebebiyle faaliyetlerine pandemi süresince ara vermek zorunda kalmıştır. Daha sonrasında ise faaliyetlerine 2021 yılında tekrar başlamış olup ilk gösterisini 17 Temmuz 2021 yılında Atatürk’ ün Bolu’ ya gelişinin yıldönümü için Bolu Platformu tarafından düzenlenen ve Gazelle Resort Hotel’ de gerçekleşen etkinlikte, Bolu ve Aydın yöresi ekipleri ile yapmıştır.

2022 yılında faaliyetlerine hızlı bir şekilde başlayan “BOGAF” bu çalışmalarının karşılığını 24 Mart 2022 tarihinde kulüpler arası halk oyunları il yarışmasında “Bolu Yöresi” ekibimiz ile il birincisi olarak almıştır.

Yıl boyunca çalışmalarına çeşitli yörelerle devam eden “BOGAF” 15 Mayıs 2022 tarihinde BAİBÜ TÜHOM ile birlikte üniversite kongre merkezi bordo salonda “Anadolu’ nun Renkleri” temalı bir gösteri düzenlemiştir.

23-27 Haziran 2022 tarihleri arasında Polonya’ nın Pisz kentinde düzenlenen halk oyunları festivaline katılmış olup büyük bir beğeni toplamıştır.

BOGAF bu faaliyetlerine ek olarak İzzet Baysal Şükran Günlerinde, Dünya Çevre Gününde ve 35. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivalinde çeşitli yörelerden gösteriler sunmuştur.

gazel-history-photo-01
Bolu Gazel Folklor Spor Kulübü